Terugblik workshop Lokale regie op wind- en zonneparken

Eigenaarschap en euro’s voor de omgeving

Beeld uit opname van de workshop met een foto van de bouw van het windpark bij de AVRI – Geldermalsen

 

Overstappen op lokale, duurzame energie doen we door samen te leren, te proberen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Op 9 juni organiseerden we daarom een online workshop rondom het thema financiële participatie.

De workshop bestond uit twee delen. Eerst gaf de directeur van Energie Samen Rivierenland/Betuwewind Gerlach Velthoven een presentatie over financiële participatie, aan de hand van de opgedane ervaringen in Deil. Daarna mochten de deelnemers aan de slag om via een serious game zelf te ontdekken hoe keuzes die je maakt invloed hebben op de balans tussen financieel rendement en maatschappelijk rendement. De avond gaf ook inzicht in hoeveel geld energieprojecten de lokale gemeenschap kunnen opleveren en op welke manieren.

Ben jij ook benieuwd naar wat en hoe energieprojecten de gemeenschap kunnen opleveren? Kijk dan de workshop terug, voor heldere uitleg in de presentatie van Gerlach en een glimp van de gespeelde serious game en de inzichten die tijdens het spel werden opgedaan. De vragen die Gerlach tijdens de workshop heeft beantwoord hebben we op een rijtje gezet en zijn terug te lezen in de vragen & antwoorden windpark Deil. Tot slot delen we ook graag het infoblad wind- en zonprojecten opnieuw, met een handig overzicht over opbrengsten voor de lokale gemeenschap.

Deel dit bericht: