Workshop ‘Slim elektriciteitsnetwerk’

Hoe richt je het energienetwerk zo slim en efficiënt mogelijk in? Waarom vraag en aanbod combineren? Welke technologieën zijn er? Wat zijn de implicaties van de keuzes voor een gebied? Hoe neem je netinfrastructuur mee in het RES-proces? Deze en andere vragen stonden centraal in de workshop ‘Slim elektriciteitsnetwerk’ op 16 november.

Informatief én interactief

Lennart Lalieu, expert systeemefficiëntie bij het Nationaal Programma RES, zorgde samen met Marloes Tonen, relatiemanager regio Rivierenland bij Liander, voor een informatieve en interactieve workshop. Ruim 50 raadsleden, collegeleden, bestuursleden en beleidsmedewerkers uit de regio, konden zelf aan de slag met de uitdagingen van een slim netwerk in een serious game van Generation.Energy. Alle antwoorden op de vragen die via de chat werden gesteld zijn verzameld in een vraag & antwoord-document.

Interview

Naar aanleiding van deze workshop, werd procesmanager Annemieke Spit geïnterviewd door NPRES. Zij ziet zeker de meerwaarde van het gebruik van serious gaming om inzicht te bieden in keuzes voor duurzame opwek:  “Er waren ruim 50 aanmeldingen voor deze workshop. Dat is behoorlijk veel, want raadsleden hebben volle agenda’s. De deelnemers waren positief na afloop, ze vonden het leerzaam en nuttig. En ik hoorde recent in een discussie ineens de netcapaciteit en de keuze voor een combinatie van wind en zon langskomen. De boodschap uit de workshop is dus goed geland en brengt het gesprek over het net in onze regio verder.” Lees het volledige artikel op NPRES >

Serie bijeenkomsten

Deze online workshop organiseerden we samen met de Gelderland Academie en was de eerste in een serie van drie. De bijeenkomsten zijn speciaal voor raadsleden, bestuursleden, collegeleden en beleidsmedewerkers uit de regio Rivierenland die meer willen weten over de energietransitie en de vraagstukken die daarbij komen kijken, zoals netcapaciteit, warmte en financiële participatie.

 

Deel dit bericht: