WEST BETUWE – Uitbreiding elektriciteitsnet Rivierenland van start in Meteren

Wethouders Joke van Vrouwerff en Jacoline Hartman hebben namens gemeente West Betuwe symbolisch de eerste schop in de grond gezet voor een forse netuitbreiding in Rivierenland. Liander trekt 750 miljoen euro uit om binnen programma NuGelre het middenspanningsnet aan te pakken. De aftrap vond 16 november 2023 plaats in Meteren.

In Rivierenland legt Liander de komende jaren circa 700 kilometer kabel neer en komen er ongeveer 300 nieuwe transformatorhuisjes bij. Hiermee worden huidige en toekomstige spannings- en capaciteitsknelpunten opgelost en voorkomen. Gezien de enorme opgave werkt Liander samen met verschillende aannemers. In  De investering in Rivierenland is ongeveer 200 miljoen euro.

Energietransitie en woningbouw

“De groei van ons elektriciteitsnet is essentieel voor de energietransitie en woningbouw. Dit komt nu in gevaar omdat het elektriciteitsnet vol en overbelast is. We zijn dan ook verheugd dat Liander de capaciteit de komende jaren fors gaat uitbreiden en trots dat de aftrap hier in Meteren plaatsvindt”, lieten de wethouders samen weten.

Kijk voor meer informatie over de investeringen van Liander in Gelderland

 

Op de foto: Rolf van Os (gemeente West Betuwe), Marloes Tonen (Liander), wethouders Joke van Vrouwerff en Jacoline Hartman (gemeente West Betuwe) tijdens de aftrap van NuGelre op 16 november 2023.

Deel dit bericht: