Rivierenlandse energiecoöperaties stappen over naar OM | Nieuwe energie

Verschillende coöperaties in Rivierenland hebben zich aangesloten bij om | nieuwe energie

Dit collectief bestaat uit tientallen lokale energiecoöperaties. Met elkaar wekken ze 100% duurzame stroom op in jouw eigen buurt. Door partners/mede-eigenaar te worden wekken zij niet alleen energie op, maar zijn zij ook leverancier. Daarmee hebben zij  invloed op de prijs, zowel wat betreft productie als consumptie van energie. Ook zorgen zij er op deze manier voor dat de opgewekte stroom echt dichtbij gebruikt kan worden. Door jou en mij als consument. In Rivierenland zijn de volgende coöperaties toegetreden tot het collectief van  OM | Nieuwe energie.

Local4Local

Bovengenoemde energiecoöperaties in Rivierenland en in andere delen van Nederland participeren bovendien in het pilotproject Local4Local. Onder deze naam werken ze de komende jaren aan het beschikbaar krijgen van lokale, duurzaam opgewekte stroom tegen een eerlijke prijs voor iedereen. Het is de bedoeling dat die stroom op termijn (direct) geleverd kan worden aan lokale afnemers, waarbij aanbod en vraag zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd. Hoe beter dit lukt, hoe beter de prijs. Deelnemen aan om | nieuwe energie helpt de coöperaties om dit te realiseren.

Local4Local is de reactie van de energie coöperaties op de hoge energietarieven. Lokale opwek waarbij ze zelf aan het stuur zitten en zelf de prijs bepalen voor de lokale consument.

Compensatie hoge stroomtarieven

Het duurt nog even voordat ze daadwerkelijk lokaal verbruik van lokaal opgewekte stroom op het juiste moment en dus tegen de meest gunstige prijs kunnen afrekenen.

Dankzij de lokale opwekprojecten (zon en wind) kunnen de coöperaties vanuit de (extra) opbrengst al wel een budget beschikbaar stellen waarmee ze te hoge stroomtarieven wat kunnen compenseren. Hoe ze dit gaan vormgeven weten ze nog niet maar wel is zeker dat dit gaat gelden voor alle inwoners in Rivierenland die stroom afnemen van OM | Nieuwe energie.

Overweeg je om over te stappen naar om | nieuwe energie als jouw energieleverancier? Bekijk hun website voor meer informatie: https://samenom.nl/

Deel dit bericht: