Partner in de spotlight: Ans Verhoef

Ans Verhoef is sinds 2019 coöperatief directeur bij de Rabobank West Betuwe en verantwoordelijk voor Bedrijven in Gelderland Zuid. Dit gebied is breder dan regio Rivierenland. Ans is ervoor verantwoordelijk voor de dienstverlening aan bedrijven in de regio, zoals financiering, verzekeringen en dagelijkse bankzaken. Een maatschappelijke bijdrage leveren is voor haar vanzelfsprekend en bestuurder van VNO-NCW Midden zijn hoort daar bij. Binnen de Stuurgroep RES FruitDelta Rivierenland behartigt zij het belang van ondernemers. Ze kent de regio heel goed, heeft veel kennis en ervaring en verstaat de kunst van het verbinden van mensen en initiatieven. “Het verschil maken voor ondernemers, daar lever ik graag elke dag een bijdrage aan”, zegt Ans zelf en dat is ook precies zoals we haar binnen de Stuurgroep kennen.

Duurzaam ondernemen noodzaak én kans

Meedenken over maatschappelijke uitdagingen in onze regio en het geluid van leden vertegenwoordigen zijn twee belangrijke rollen van Ans. “De wereld verandert. Duurzaam ondernemen is volgens mij een kans en een noodzaak. Als je niet op tijd verduurzaamt als ondernemer heb je straks geen business meer. Dat mag iedereen zich aantrekken, want ondernemers zijn van enorme toegevoegde waarde voor Rivierenland. Ondernemers dragen bij aan de groei van de economie, werkgelegenheid en welvaart. De huidige energieprijzen, problemen rondom netcongestie en de wens om duurzaam op te wekken én te kunnen ondernemen stellen ondernemers echter voor de nodige uitdagingen.” En dus helpt Ans elke dag vanuit de Rabobank en VNO-NCW mensen om hun doel te bereiken. Bijvoorbeeld door de andere leden van de Stuurgroep regelmatig voor te houden dat ondernemers niet vijf jaar op hun handen kunnen zitten, omdat het elektriciteitsnet vol zit. Ans: “De energievoorziening is echt een issue.”

Smart energy hubs

Een van de oplossingen voor dit volle netwerk is een smart energy hub. Binnen een smart energy hub werken bijvoorbeeld de bedrijven van een bedrijventerrein samen aan een slim lokaal energiesysteem: betrouwbaar, voordelig en duurzaam. Een Smart Energy Hub versnelt de overgang naar een groene economie, ontlast het elektriciteitsnet, bespaart maatschappelijke kosten en biedt ondernemers sneller kansen dan het wachten op landelijke uitbreiding van het centrale netwerk.

Op de bedrijventerreinen Medel en de Pavijen wordt al gewerkt aan de voorbereidingen voor een smart energy hub. Ans: “Hoe gaaf is het dan als ondernemers de handen ineenslaan om aan oplossing te werken?! Rabobank is hier vanaf het begin bij betrokken, juist omdat energie ongelooflijk belangrijk is voor ondernemers.  Wat zijn de mogelijkheden, wat kunnen issues zijn en wat is nodig om een energy hub in gang te zetten? Doel is een toekomstbestendig bedrijventerrein waar bedrijven kunnen ondernemen en groeien.”

DOE

Ans is ook actief betrokken bij het Duurzaam Ondernemers Energieteam (DOE). DOE is opgericht op initiatief van ondernemersvereniging VNO-NCW Midden, Provincie Gelderland, de acht gemeentes van Rivierenland en stichting S-TEC. DOE helpt MKB ondernemers op gebied van duurzaamheid. Welke stappen zet je als ondernemer, wie kunnen je helpen, wat kost dat en wat levert het je op? De beste manier om minder aan energie uit te geven, is minder te verbruiken. Ans: “Mijn grootste drijfveer is verschil kunnen maken, toegevoegde waarde leveren. Door bijvoorbeeld de financieringen die we als bank verstrekken kunnen ondernemers hun droom realiseren en bijdragen aan hun omgeving.”

Impact maken doe je samen

Ans: “We weten dat verandering nodig is. Niemand kan dit alleen. Samen werken we aan een betere wereld. Samen zoeken we naar de oplossing die het beste is. Ik wil graag een bijdrage leveren. Dat doe ik in mijn werk en door maatschappelijk actief te zijn. Ik ben klantgericht, resultaat gedreven en analytisch. Altijd in voor nieuwe ontwikkelingen en nieuwe kansen. Daarbij ben ik geïnteresseerd in zowel de inhoud als het gedrag van mensen. Wat zijn de feiten (perceptie en werkelijkheid) en waar zit onze invloed? Die invloed benut ik graag om daadwerkelijk bij te dragen. Mooie dromen worden op deze wijze waar gemaakt. Als het gaat over verbindingen, mensen samen brengen en als het gaat over de energietransitie, kun je mij altijd bellen.”

 

Deel dit bericht: