lntentieovereenkomst Duurzame Warmte Enspijk – Gemeente West Betuwe

Op dit moment wordt 97% van de gebouwen in Rivierenland verwarmd met aardgas. Die warmtevraag zal verlaagd moeten worden en waar dat niet kan, vervangen door duurzamere bronnen. De uitdaging waar we met elkaar voor staan, is om de ruim 80 kleine kernen in Rivierenland een alternatief voor aardgas te bieden, zonder heel veel extra elektriciteit te gaan verbruiken. Enspijk is uitgekozen als proeflocatie om aquathermie te ontwikkelen. De ontwikkeling van een warmtenet, waarbij warmte uit de Linge wordt gehaald, kan als voorbeeld dienen voor andere gemeentes en organisaties.

De werkgroep Duurzame Warmte Enspijk (DWE) is opgericht om de ontwikkeling van aquathermie aan de Linge te onderzoeken en te realiseren. De werkgroep bestaat uit een groep enthousiaste dorpsbewoners die hier veel van hun vrije tijd in steken.

In mei tekenden DWE en de Gemeente West Betuwe een intentieverklaring. Daarmee werd de samenwerking voor het realiseren van een duurzame warmtevoorziening voor Enspijk formeel vastgelegd.

Deel dit bericht: