Livinglab Rivierenland Circulair gelanceerd

 

Voor onze regio is het Livinglab Rivierenland Circulair gelanceerd. Dit platform vormt een netwerk van publieke en private partijen die actief werken aan een circulaire economie. Waarin afval niet meer bestaat en grondstoffen weer worden ingezet in de keten. Partijen met vragen, ideeën en kennis zijn welkom om zich bij het netwerk aan te sluiten en samen te werken aan een duurzame en circulaire wereld.

We laten zien hoeveel circulaire activiteiten er al zijn, licht regiomanager VNO-NCW Midden Tjerrry Verhoeven toe. ‘Veelal gebeurt nog binnen de muren van bedrijven, maar is wel een enorme inspiratiebron’. We stimuleren met het Livinglab daarom ook vooral samenwerking en waar kansen liggen om nieuwe businesscases te bouwen. Het Living Lab Rivierenland Circulair wordt daarom mede gefinancierd vanuit de RegioDeal FruitDelta Rivierenland en werkt samen met de Innovatieversneller Rivierenland.

 Werkplaatsen

Het platform is opgebouwd uit werkplaatsen. Dit zijn tijdelijke netwerken van ketenpartijen, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden die aan de slag willen in de praktijk. De thema’s van deze werkplaatsen zijn momenteel maakindustrie, bedrijventerreinen en inkopen. Gaan de weg zullen er meer werkplaatsen bijkomen wanneer er vragen vanuit het netwerk komen die andere thema’s omvatten. Dus heb jij een vraag die buiten de huidige werkplaatsen valt? Laat je niet ontmoedigen en neem contact op!

Studio Rivierenland circulair

Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van Studio Rivierenland Circulair, waarin VNO-NCW Midden samen met verschillende gasten uit het netwerk dieper ingaat op de circulaire ontwikkelingen en vragen in regio Rivierenland. Wil jij op de hoogte blijven? Volg dan de linkedin en instagram pagina van Rivierenland Circulair en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht: