Klimaatburgemeesters in Tiel en Culemborg

Wil Saenen mag zich tot het einde van het jaar Klimaatburgemeester van Tiel noemen. Ze reageerde op een oproep van de landelijke campagne Iedereen doet wat. In die oproep werden klimaatburgemeesters gezocht voor elke gemeente in ons land. Wil woont al 21 jaar in Tiel en maakt zich echt zorgen over het klimaat en wil daarom graag bijdragen aan een verandering. Wil mag zelf invulling geven aan de rol van Klimaatburgemeester. Zelf is ze al druk bezig geweest met onder andere het isoleren van de muren van haar huis. Op het dak liggen zonnepanelen en de tegels in haar tuin hebben plaats gemaakt voor groen. Met deze ambassadeursrol wil ze nu ook andere mensen stimuleren om stappen te zetten om duurzamer en energiezuiniger te leven.
Judith van Loon van Vrijstad Energie meldde zich voor de functie in Culemborg.  Judith: ‘Ik meldde me aan, omdat ik het belangrijk vind dat er iemand opstaat voor het klimaat hier in de stad. Want de toekomst is nu: we moeten het met elkaar structureel anders gaan doen om de CO2-uitstoot te verminderen en onder de 2 graden opwarming te blijven.’
Begin volgend jaar kan iedereen die dat wil zich (opnieuw) aanmelden voor de rol van Klimaatburgemeester. Op naar 246.000 Klimaatburgemeesters in Rivierenland.

 

Deel dit bericht: