Online workshop: Slim elektriciteitsnetwerk

Op maandag 16 november organiseren wij in samenwerking met de Gelderland Academie en Liander een online bijeenkomst over de energietransitie en systeemefficiëntie. Hoofdspreker is Lennart Lalieu, expert systeemefficiëntie bij het Nationaal Programma RES. De bijeenkomst is online bij te wonen van 19.00 tot 21.00 uur.

Voor wie?
De bijeenkomst is speciaal voor raadsleden, bestuursleden, collegeleden en beleidsmedewerkers uit de regio Rivierenland die meer willen weten over netcapaciteit en de vraagstukken die daarbij komen kijken. In deze workshop gaan we dieper in op één van de thema’s die te maken hebben met de energietransitie, namelijk netimpact.

Programma
We gaan in deze bijeenkomst dieper in op systeemefficiëntie. De bijeenkomst bestaat uit twee presentaties en een workshop deel waarin u systeemefficiëntie zelf kan ontdekken met een interactieve opdracht. Hiervoor is geen voorkennis nodig. Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe leggen we een slim elektriciteitsnetwerk aan? Waarom vraag en aanbod te combineren? Wat voor technologieën zijn er? Hoe neem je netinfrastructuur mee in het RES-proces? Wat zijn de implicaties van de keuzes voor een gebied?

Vragen?
Voor vragen kunt u contact opnemen met het RES-team via met info@resrivierenland.nl.

 

Serie kennisbijeenkomsten en workshops
Dit is de tweede bijeenkomst die wij organiseren over de energietransitie. De eerste bijeenkomst ging over de wijkaanpak voor de warmtetransitie in Tiel. De volgende bijeenkomst is op 10 december 2020 en gaat over warmtetransitie. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Datum

16 november 2020
Expired!

Tijd

19:00 - 21:00

Locatie

Online

Organisator

RES FruitDelta Rivierenland
Email
info@resrivierenland.nl