Jong RES zoekt enthousiaste jongeren!

Vanuit KEK en de Jonge Klimaatbeweging is het gezamenlijke initiatief Jong RES Nederland ontstaan. Het doel is om jongerenparticipatie bij de RES te bevorderen en te organiseren voor jongeren en young professionals. Anne Bolster is in mei begonnen als coördinator van regio Oost bij Jong RES Nederland. Zij zoekt enthousiaste jongeren die het geluid van de jongeren binnen de RES Rivierenland willen laten horen.

“Zelf vind ik het belangrijk om jongeren bij de toekomst van onze regio’s te betrekken”, vertelt Anne Bolster. “Vaak staat het wat ver van hun bed, maar om onze regio’s aantrekkelijk te houden voor onze toekomst moeten we daar zelf wat van vinden. Bijvoorbeeld door krimpregio’s juist extra aantrekkelijk te maken, zodat jongeren blijven hangen of graag terugkomen. Of juist leefbare steden te behouden. Sociale vraagstukken en duurzaamheid gaan daarom bij mij hand in hand en via de RES kunnen we hier een katalysator voor zijn!

Voor de regio Rivierenland ben ik op zoek naar een Jongerenvertegenwoordiger. Deze vertegenwoordiger is de stem van de jongeren in de regio, gaat actief aan de slag om een jongerenbeweging op te zetten en onderhoud relaties met belangrijke stakeholders. Wij bieden de unieke kans om mee te beslissen over de energietransitie in jouw regio. Dat doen wij met een leuke, gepassioneerde groep jongeren en young professionals. We bieden kennis, vaardigheidstrainingen (o.a. gericht op politieke onderhandelingen en community building) en een sterk netwerk die jou ondersteunen in de belangenbehartiging en vertegenwoordiging van jongeren in de RES-regio Rivierenland.”

Vacature

Heb je een netwerk dat Anne verder kan helpen om deze jongeren te bereiken? Of ben jij tussen de 18 en 35 en wil jij zelf meedenken met de RES in de regio Rivierenland? Neem dan contact op met Anne Bolster via: oost@jongresnederland.nl. Je kunt solliciteren op de vacature (pdf) voor Jongerenvertegenwoordiger. Meer informatie over Jong RES kun je lezen op jongres.nl.

Klimaatdialoog Jong RES

Deel dit bericht: