Innovatieversneller Rivierenland van start

Ben jij een burgercoöperatie, innovatieve MKB-bedrijf of familiebedrijf? En werk je aan duurzame innovaties, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt?  De innovatieversneller Rivierenland is erop gericht om ontwikkeling van duurzame innovaties te ondersteunen en zo te versnellen.

Dit is wat de innovatieversneller jou biedt

In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’. Ook organiseert de innovatieversneller gedurende het hele jaar masterclasses en inspiratiesessies voor ondernemers en coöperaties. Dit kan een eerste laagdrempelige manier zijn om kennis te maken met Innovatieversneller Rivierenland of als voorbereiding op een innovatieversnellingsprogramma, maar de masterclasses zijn ook los, vrijblijvend én gratis te volgen.Bedrijven en coöperaties kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de masterclasses en de Innovatieversneller. De eerstvolgende masterclass vindt plaats op 1 februari. Het Innovatieversnellerprogramma start in maart. Aanmelden kan via de website van Innovatieversneller Rivierenland.

Doelstellingen RES versnellen

In de RES 1.0 hebben we de ambitie voor de opwekking van duurzame energie met zon en wind beschreven, zijn de kansen voor warmte benoemd en is een samenwerkingsagenda nader uitgewerkt. Deze samenwerkingsagenda richt zich onder meer op het versnellen van innovatie om daarmee de doelstellingen en uitvoering van de regionale energiestrategie (RES) te versnellen. De innovatie kan gericht zijn op het beter benutten van kansen voor wind en zon, maar ook om nieuwe of andere mogelijkheden voor CO2 reductie een impuls te kunnen geven. Bijvoorbeeld op het terrein van industrie, mobiliteit en agribusiness.

YesAndMore

De Innovatieversneller Rivierenland wordt in opdracht van de Regio Rivierenland en FruitDelta Rivierenland uitgevoerd door YesAndMore. Verschillende RES partners zijn en worden betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het programma, zoals GCR, Logistic Valley Rivierenland, VNO NCW, LTO, S-TEC, gemeenten, Regio  Rivierenland, FruitDelta Rivierenland, provincie Gelderland, GEA en regionaal bedrijfsleven.

Deel dit bericht: